Stołowy grill elektryczny SBG 104BK firmy Sencor – gotowy do grillowania w domu
Elektryczny grill stołowy SBG 104BK firmy Sencor to urządzenie, które z pewnością przypadnie do gustu nie tylko w sezonie letnim. Dzięki dużej powierzchni grillowej z dwoma rodzajami powierzchni, użytkownik może w komfortowych warunkach grillować mięso i warzywa w zaciszu swojego domu. Grill 2 w 1 wyposażony jest także w tacę ociekową, która zbiera nadmiar tłuszczu, zapewniając zdrowe i smaczne posiłki. Wytrzymała granitowa powierzchnia grillowa ułatwia czyszczenie i zachowanie urządzenia w doskonałej kondycji.
Podstawowe cechy produktu
- Grill 2 w 1: jedna powierzchnia z płaską i żebrowaną powierzchnią
- Regulacja temperatury
- Duża powierzchnia do grillowania
- Odprowadzanie tłuszczu dla zdrowszego grillowania
- Odporne na wysoką temperaturę uchwyty ułatwiające przenoszenie
- Zdejmowany termostat
- Wyjmowana, wysuwana tacka ociekowa
- Łatwy do czyszczenia
- Powierzchnia grillowa o wymiarach 44 x 25 cm
Prosty termostat dla łatwej obsługi i regulacji temperatury
Prosty termostat umożliwia łatwe ustawienie temperatury w zależności od rodzaju grillowania. Ustawienie „Ciepło” służy do rozmrażania lub podgrzewania żywności. Poziom pierwszy (•) utrzymuje ciepło potraw, poziom drugi (••) sprawdza się w grillowaniu warzyw, ryb, mięsa lub kiełbasek, a poziom trzeci (•••) jest idealny do grillowania dań mięsnych.
Zdrowe grillowanie bez tłuszczu
Granitowa powierzchnia płyty grillowej zapewnia zdrowe przygotowanie potraw, ponieważ nie wydzielają się z niej żadne szkodliwe substancje. Dzięki tej powierzchni wystarczy tylko niewielka ilość oleju, aby potrawy były smaczne i zdrowe. Granitowa płyta jest również twarda, odporna na zarysowania i łatwa w czyszczeniu. Nadmiar tłuszczu gromadzi się w praktycznej tacce ociekowej, co dodatkowo zwiększa walory zdrowotne grillowanych potraw.
Wskazówki dotyczące grillowania mięsa
Aby uzyskać najlepsze rezultaty, należy grillować świeże mięso, ponieważ rozmrożone mięso może wypuszczać swoje soki i stawać się suche. Grillowanie cieńszych plastrów mięsa (1-2 cm) bez kości pozwala na uzyskanie idealnych rezultatów. Ważne jest, aby nie przekłuwać mięsa podczas grillowania, aby nie utraciło swoich soków. Sól należy dodać dopiero na końcu grillowania, aby mięso pozostało soczyste. Przyprawy można dodać według własnych upodobań.
Grill łatwy do przenoszenia i czyszczenia
Grill jest wyposażony w odporne na wysoką temperaturę uchwyty, które umożliwiają łatwe przenoszenie urządzenia. Granitowa powierzchnia do grillowania jest łatwa do czyszczenia, a antypoślizgowe nóżki zapewniają stabilność grilla na stole.
Zawartość paczki
- Grill elektryczny
- Płyta grillowa z powierzchnią gładką i żebrowaną
- Wysuwana tacka ociekowa
- Instrukcja obsługi
Dane techniczne
- Napięcie znamionowe: 220-240 V
- Częstotliwość znamionowa: 50-60 Hz
- Znamionowa moc wejściowa: 2200-2600 W